All we lost was hardware

Breakfast disaster: gisteren sprak de eredirecteur van De Munt, Bernard Foccroulle, in De Morgen in een open brief aan Mijnheer de Eerste Minister. Keurig met hoofdletters en al. Hij beklaagt er de zware besparingen die opgelegd worden aan de federale cultuurinstellingen. Hij heeft gelijk dat die besparingen zeer jammerlijk zijn, oneerlijk ook, en voor sommige makers en medewerkers wellicht ook een sociaal drama betekenen.
Maar als hij stelt dat dit een gevaarlijke en explosieve situatie is, dan volg ik toch niet meer. En als hij verder verwijst naar De Stomme van Portici en het einde van België.. dan lijkt het alsof de tijd boven sommige kerststallen is blijven stille staan. De NASA berichtte vanochtend dat een van hun onbemande raketten net na de lancering is ontploft. Zonder erg: “All we lost was hardware”. En ik morste aarbeien-yoghurt op een sinaasappel.

http://www.demorgen.be/opinie/de-situatie-in-de-federale-culturele-instellingen-is-onhoudbaar-gevaarlijk-en-explosief-a2103170/24Zjst/
http://edition.cnn.com/2014/10/28/us/nasa-rocket-explodes/